Dit wens ik je voor 2021!

I feel what they feel. And people who listen to me know that, and it makes them feel like they’re not alone.”
Nina Simone

We staan op de rand van het nieuwe jaar. Iedereen die ik onlangs sprak, wil vooruit kijken en 2020 het liefst snel vergeten. 

Misschien niet omdat ze minder inkomsten hadden of omdat ze hun bedrijf tijdelijk moesten sluiten. En waarschijnlijk ook niet omdat ze harder moesten werken dan ooit of het roer volledig om moesten gooien.

Het zijn de ontmoetingen, handen schudden, omhelzingen, een arm om de schouders, aanrakingen, samen proosten, iets in iemands oor fluisteren, arm in arm lopen en de kus die we zo enorm gemist hebben. 

Mijn vader zei altijd, je hebt twee soorten bankrekeningen. Een om geld op te zetten en een heleboel emotionele. Met iedereen heb je een eigen emotionele bankrekening. Door er samen op te storten, groeit het subtotaal. 

Samen storten lukte niet altijd even goed in 2020. Natuurlijk grijpen we allemaal de digitale mogelijkheden aan om contact te onderhouden. Elkaar in beeld zien is heel belangrijk voor de non-verbale communicatie. 

Maar toch miste ik de handdruk en het gevoel dat een live ontmoeting brengt. Dat spekt de kas pas echt.

Mijn wens voor jou in het nieuwe jaar is daarom de mogelijkheid om al je emotionele bankrekeningen te kunnen laten groeien. En ik realiseer me dat voor vette stortingen veel nodig is. Een eenzame Kerst, dalende cijfers en geduldig wachten op vaccinaties. 

Daarom blijf ik bij de voordeur kletsten met mijn ouders, wandelen in het bos met vriendinnen, bellen met mijn broer, Zoomen met vrienden in het buitenland, een kaartje sturen naar tantes en ooms en fijne spraak|stof relaties onderhouden. 

Ik weet dat velen hetzelfde voelen en op dezelfde manier aandacht besteden aan anderen. Want dat ervaar ik. Ik ben blij met mijn contacten en daarom: I got life! Dank!

Dit wens ik je voor 2021!

© spraak|stof 2021
EOV Design